Over Equithem training

Welkom bij Equithem training

 Equithem training richt zich op (Ruiter) Bekken-fysiotherapie om paard en ruiter zo goed mogelijk samen te laten werken ter bevordering van het paardenwelzijn en zo tot geweldige prestaties te komen. 

Over Dimphy van Oss

Ik ben fysiotherapeut met een universitaire specialisatie in het bekken(Msc) en Grand-prix amazone met een eigen dressuurstal
waar ik ook mijn eigen paarden opleid (’T Woatsler Horses). Het is altijd de intentie geweest om mijn fysiotherapeutische kennis te combineren in de paardensport zodat ik ruiters meer lichaamsbewust en technisch beter kan leren
paardrijden zonder klachten en de communicatie tussen beide atleten te verbeteren. Door de combinatie die ik heb met mijn opleidingen, op professioneel niveau paardrijden en sportgerichte trainingen is Equithem training ontstaan.

Ik vind het belangrijk dat niet alleen het paard lichamelijk in topconditie is maar ook de ruiter. Deze dienen op gelijkwaardig niveau getraind en behandeld te worden zodat zij samen de beste prestaties kunnen behalen. Vaak zie ik ruiters met lichamelijke klachten op het gebied van bekken, schouders, lage rug etc. Deze klachten zijn vaak de oorzaak van een scheefheid of onvoldoende stabiliteit van de ruiter waardoor dit weer invloed heeft op de samenwerking met het paard.
Hierdoor ontstaan blokkades en een overbelasting in bepaalde spieren omdat je gaat overcompenseren. Middels fysiotherapie, core stability training en zeker ook de samenwerking met andere disciplines uit mijn netwerk  (dierfysiotherapeuten, dierenartsen, hoefsmeden en instructeurs) kun je de samenwerking,  klachten en rijtechniek verbeteren. Op mijn locatie beschik ik over een oefenruimte met een flexchair(zadel) en een binnen en buiten bak zodat dat alle faciliteiten aanwezig zijn.  Omdat er veel aspecten komen kijken bij een goede houding en zit werk ik veel samen met het zadelmerk Graziozo. Hierbij is er de mogelijkheid om bij een pasafspraak van het zadel ook een houding en zit analyse met Equithem training te doen.

Schuiven naar boven