(Ruiter) Bekken-Fysiotherapie

 
 
Bij Equithem kun je terecht voor fysiotherapie en bekkenfysiotherapie als ruiter met klachten. Uiteraard zijn niet ruiters ook welkom. Equithem training is een fysiotherapie praktijk zonder contracten met zorgverzekeraars. Niet-gecontracteerde zorg is zorg waarbij de aanbieder en de zorgverzekeraar geen afspraken met elkaar hebben gemaakt. Het voordeel hiervan is minder verplichte administratie en eventueel een langere behandeltijd. 

Middels een factuur vanuit equithem kan er een deel van de kosten terug worden gevraagd bij de desbetreffende verzekeraar als je aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie, hoeveel je terug krijgt hangt volledig af van de zorgverzekering.
Tijdens de intake maken we een plan om jouw beoogde doelen te bereiken in een bepaalde tijd die haalbaar zijn. De intake vind altijd plaats zonder paard om eventuele klachten en dysfuncties in kaart te brengen. De algemene fitheid, stabiliteit, kracht en coördinatie worden in kaart gebracht net zoals ruitersportspecifieke vaardigheden met eventueel beeldmateriaal.

Dit wordt getraind met behulp van de flexchair en indien nodig andere materialen. Diegene krijgt een trainingsschema toegestuurd, waarbij er in de volgende behandelingen onder het zadel mee gekeken wordt hoe de ruiter functioneert op het paard.

Schuiven naar boven