Partnerships

Graziozo

[Graziozo
 

Equithem traini

ng werkt samen met Graziozo. Het zadel mer

k is tot stand gekomen door Jose Veltman (Grand-Prix amazone- en ORUN 4-instructrice). Het Graziozo za

del onderscheid zich van andere zadels door behalve de anatomie van het paard ook naar de anatomie van 

de ruiter te kijken

De smalle twist zorgt voor genoeg bewegingsvrijheid in het bekken  De vorm van zitting, lepel, stijgbeugelriemhaak en het knieblok worden aangepast op de ruiter wanneer er een passessie wordt gedaan. Er zijn verschillende soorten kantelingen. De zit zo worden opgebouwd zodat het aansluit bij de anatomie van de ruiter.

Omdat er veel aspecten komen kijken bij een correcte houding en zit bieden w

ij samen de mogelijkheid om bij een passessie van het zadel, ook een flexchair analys

e van jouw houding en zit. Ook zijn we samen veel op evenementen te vinden met een stand.

www.Graziozo.nl

Tevens hebben wij door onze unieke samenwerking het Horse product van het jaar 2020 gewonnen! 

Delemarre Hippische Zorg -DHZ

DHZ is een scholingsaanbieder op het gebied van de paardensport. In samenwerkingsverband bieden wij scholingen en cursussen aan voor ruiters en paarden proffesionals. Daarnaast beschikt DHZ over een eigen fysiopraktijk voor ruiters, waarin wij vele mensen samen zien. 

ZNVR – Zorgnetwerk voor ruiters

zorgnetwerk voor ruiters
Equithem maakt deel uit van het ZNVR. Het ZNVR heeft als missie en visie: Het verbeteren van de ruiter naast het paard, om zo een bijdrage te leveren aan het paardenwelzijn. Hoe fitter de ruiter, hoe beter de ruiter kan samenwerken met het paard om zo optimaal mogelijk te bewegen. Het netwerk heeft als doel om een herkenbare positie te krijgen binnen de ruitersport. Door midel van delen van kennis, begeleiden van ruiters, netwerken en doen van onderzoek willen we de paardensport verbeteren. Het doel is om verder te kijken dan de eigen expertise, en juist te kijken welke overlap er is bij behandelen en begeleiden van ruiters tussen verschillende disciplines.
 
www.ZNVR.nl


Dierfysiotherapie Marly Coppens
Omdat paardrijden een grote puzzel is waarbij verschillende factoren belangrijk zijn, werk ik samen met Marly Coppens. Marly is paardenfysiotherapeut, docent op het HBO fysiotherapie Fontys, Musculoskeletaal echografist, eigenaar van Sience and Equine en redactie lid van het NVFD. Door het jaar heen geven wij samen clinics (together as one) waarbij we de samenwerking tussen paard en ruiter na het inventariseren van de hulpvraag,  lichamelijk bewegingsonderzoek van beide atleten, en screening onder het zadel, alle verbeterpunten uit lichten om zo de samenwerking tussen beide atleten te verbeterden met een aanvullend schema waarmee zij zelfstandig verder kunnen.
 
https://dierfysiotherapie-marly.nl 

Schuiven naar boven